ser pecorino romano 300g
Pecorino Romano to włoski ser podpuszczkowy produkowany tradycyjnie z mleka owczego, poddawany procesowi dojrzewania przez około 8 miesięcy. Jest to twardy ser owczy o charakterystycznym, ostrym smaku i przyjemnym, ale intensywnym aromacie. Pecorino Romano DOP zawiera ponad 40% tłuszczu w suchej masie i jest jednym z twardszych serów włoskich, dzięki czemu idealnie nadaje się do tarcia. Jego lekko orzechowy aromat wpływa na niepowtarzalny smak wszystkich potraw
Biopek Primosale to krótko dojrzewający ser produkowany z pasteryzowanego mleka owczego ,
trzymany w solance i dojrzewający ok. 3/5 dni przed zapakowaniem, wzbogacony dodatkiem pieprzu w ziarnach.
Ten delikatny ser jest doskonałym serem stołowym i jest również szeroko stosowany w kuchni aby wzbogacić smak serwowanych na zimno lub gorąco potraw.
Znakomity na desce serów i w akompaniamencie dobrego białego wina.