visibility

ser pecorino romano 300g

44,70 zł
Brutto

Pecorino Romano to włoski ser podpuszczkowy produkowany tradycyjnie z mleka owczego, poddawany procesowi dojrzewania przez około 8 miesięcy. Jest to twardy ser owczy o charakterystycznym, ostrym smaku i przyjemnym, ale intensywnym aromacie. Pecorino Romano DOP zawiera ponad 40% tłuszczu w suchej masie i jest jednym z twardszych serów włoskich, dzięki czemu idealnie nadaje się do tarcia. Jego lekko orzechowy aromat wpływa na niepowtarzalny smak wszystkich potraw

Ilość
Oczekiwanie na dostawę

Biopek Primosale to krótko dojrzewający ser produkowany z pasteryzowanego mleka owczego ,

trzymany w solance i dojrzewający ok. 3/5 dni przed zapakowaniem, wzbogacony dodatkiem pieprzu w ziarnach.

Ten delikatny ser jest doskonałym serem stołowym i jest również szeroko stosowany w kuchni aby wzbogacić smak serwowanych na zimno lub gorąco potraw. 

Znakomity na desce serów i w akompaniamencie dobrego białego wina.