Domowa pizza w 15 minut a do tego lepsza niż zamówiona z niejednej pizzeri. Niemożliwe? A jednak. Wszystko dzięki najwyższej jakości składnikom z jakich możecie ją przyrządzić, zaczynając od fantastycznych gotowych spodów, które wypieka dla nas pozd warszawą zaprzyjaźnionoy Włoch po pszystkie dodatki, które możecie kupic w naszych sklepach. Najważniejsze w pizzy jest jednak ciasto, a to jest naprawdę wyjątkowe.
Jest to w z sadzie Pinsa alla Romana czyli starsza siostra pizzy wywodząca się jeszcze ze starożytnego Rzymu. Jest mniej kaloryczna, lżejszai bardziej chrupiąca od klasycznej pizzy dzięki mieszance zbóż, wysokiemu nawodnieniu ciasta i sposobowi jego wyrabiania. Wystarczy, że zronbicie ją raz a zagości na waszych stołach na stałe. Gwarantuję.
Składniki na dwie pizze:
2 spody do pizzy
1 puszka pomidorów 400g
mozzarella ok 200g
listki świeżej bazylii
sól, cukier, oreano
Sposób przygotowania.
Nagrzać piekarnik do temp. 220-250 stopni.
Pomidory z puszki wraz ze sczyptą soli, cukru i ziołami zblendować
Blaty do pizzy posmarować salsą pomidorową (1/2 puszki 400ml)
Dodać na wierzch mozzarellę i ew. dodatki
Piec w piekarniku ok 6-10 min w zależności od temperatury.